Welkom in mijn praktijk

 

Mijn naam is Melanie van Roekel. Bouwjaar 1985. Ik ben lange tijd werkzaam geweest binnen een andere tak van de hulpverlening namelijk; de politie. Aldaar ging mijn affiniteit reeds sterk uit naar het verlenen van hulp op het gebied van de geestelijke gezondheid en heb ik diverse opleidingen gevolgd welke mij tot therapeut hebben gemaakt. Hierop heb ik uiteindelijk de overstap van de overheid naar de daadwerkelijke geestelijke gezondheidszorg gemaakt. Na enige tijd klinisch (acuut en specialistisch) te hebben gewerkt besloot ik de overstap te maken naar een specialistisch ambulant behandelteam voor personen met ernstige persoonlijkheidsproblematiek. Momenteel vervul ik binnen een grote instelling voor Geestelijke Gezondheidszorg een management functie.

 

Omdat ik sterk geloof in de waarde van aandacht, (wezelijk) contact en nabijheid, en de huidige setting hier niet altijd voldoende ruimte voor biedt, heb ik besloten om naast mijn huidige functie een praktijk voor gesprekstherapie op te starten.

 

Wanneer u bij mij in behandeling komt, bent u verzekerd van een persoonlijke aanpak waarbij ik als gesprekspartner voor enige tijd naast u zal gaan staan. Ik werk vooral krachtgericht. Dat wil zeggen dat ik samen met u zal onderzoeken waar uw krachten liggen en hoe u deze (opnieuw) kunt inzetten, om de klachten te laten verminderen of beter te kunnen hanteren.