Aanmelding, intake en werkwijze

Aanmelding en intake

Als u overweegt om zich aan te melden voor een behandeling, dan kunt u telefonisch contact met mij opnemen, of via de mail (zie Contact).


Wanneer u zich aanmeldt, vindt er altijd eerst een korte telefonische pré-intake plaats, zodat we samen in kunnen schatten of u bij mij op het goede adres bent en of ik u mogelijk verder kan helpen. Het is ook mogelijk om een kennismakingsgesprek te plannen, mocht u dit prettiger vinden dan een telefonische pré-intake. Een kennismakingsgesprek duurt maximaal 30 minuten en er zijn geen kosten aan verbonden. Tijdens het intakegesprek in de praktijk dient u een verwijsbrief mee te nemen van uw huisarts waarop vermeldt staat wat de reden van de verwijzing betreft.

 

Werkwijze

Na de intake bekijken we definitief of ik samen met u een behandelplan kan maken en of we samen aan de slag gaan, of dat u elders misschien beter op uw plek bent. Op het moment dat de intake gedaan is, wordt onmiddellijk overgegaan tot de behandeling, er is dus geen extra wachttijd tussen intake en de start van de behandeling.

 

De behandeling wordt zoveel mogelijk persoonlijk op u afgestemd en duurt zo kort als dat mogelijk is, maar ook zo lang als dat nodig is. Dit kan betekenen dat uw behandeling binnen enkele maanden wordt afgerond, maar het kan ook gebeuren dat u voor langere tijd of zelfs meerdere jaren in therapie komt. Dit hangt samen met uw klachten en hulpvraag.

De gesprekken duren 45 minuten en zullen wekelijks of twee wekelijks plaatsvinden.