Werkwijze

Ik geef werkdiagnosen volgens het DSM classificeringssysteem en kijk daarbij puur naar u als persoon in relatie tot uw omgeving en de problemen welke u hierbij ervaart. Wanneer u wordt doorverwezen of reeds in de GGZ word behandeld/behandeld bent, is het goed om dit te benoemen zodat we kunnen kijken op welke wijze wij uw diagnose in onze therapie kunnen behandelen of hoe de therapie daarbij ondersteunend kan zijn. Ik spreek derhalve ook niet van klachten maar van de problemen welke u in het dagelijks leven ervaart. Gezien de diversiteit hiervan bent u bij mij altijd welkom. Indien ik tijdens gesprek bemerk dat u meer gebaad bent bij een andere vorm van therapie/hulpverlening zal ik u doorverwijzen.

 

Tevens bied ik ambulante hulpverlening. Dat wil zeggen dat het (indien u bijv. niet in staat bent om naar mijn praktijk te komen) mogelijk is dat ik u bezoek. Hiervan word gebruik gemaakt ter ondersteuning van reeds lopende GGZ trajecten maar ook voor mensen welke moeilijk sociale contacten leggen of het fijn vinden om gestructureerd een gesprekspartner te hebben, welke meer afstand heeft dan een familielid. Het bezoeken van ouderen behoord hiermee ook tot mijn aandachtsveld.

 

Ook houd ik mij bezig met relatietherapie. Dit doe ik in de vorm van gespreksvoering welke gericht is op contact en communicatie. Wanneer ik een relatie uitteken plaats ik altijd twee rondjes naast elkaar (beide individuen), met daar omheen een cirkel (de relatie). Wat echter vaak gebeurt is dat de rondjes elkaar overlappen en deze overlapping het etiket “relatie” krijgt. Soms gebeurt dit direct en soms pas na enkele jaren. Dit kan zich op allerlei wijze manifesteren. Binnen de therapie zullen we samen kijken hoe de relatie zich vormt en wat er nodig is om deze vorm naar wens van beide partners te laten groeien.

 

Als laatste richt ik mij op de ontwikkelingen rondom de wachtlijsten binnen de GGZ. Wanneer u de stap naar hulp heeft gezet is het ook fijn indien u snel gehoord kunt worden. Helaas lukt dit in de praktijk niet altijd en kunt u op een wachtlijst worden geplaatst. Dit is niet altijd wenselijk en daarom bent u bij mij van harte welkom om samen te bezien hoe we deze wachttijd voor u zo prettig mogelijk kunnen doorkomen. Desgewenst draag ik u vervolgens over aan de collega/instelling waar u vervolgens uw behandeling zult volgen.

 

Crisisbehandeling

Aanmelding door verwijzers voor de afzonderlijke behandeling van crisis is niet mogelijk. Hiervoor is de crisisafdeling van de GGZ in de regio verantwoordelijk. Deze is alleen te bereiken na overleg met de huisarts tijdens kantooruren en na overleg met de huisartsenpost in de avond en in de nacht.

Crisisbehandeling in lopende behandelingen van bestaande clienten binnen de praktijk vinden eveneens plaats met behulp van de crisisafdeling, waarbij de eigen therapeut een ondersteunende rol zal hebben.